Monumentenweekend 2021


Michel Gottmer in de Van Goghkerk (Zeemansorgel 1685 – 1699).

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 was weer het jaarlijkse Monumentenweekend. Gelukkig konden binnen de huidige coronaregels weer enige activiteiten georganiseerd worden, dit in tegenstelling tot vorig jaar toen er niets mogelijk was.
Op zaterdagmiddag werd het Zeemansorgel in het Trouwkerkje bespeeld door Michel Gottmer en Paul Duijvelaar. Op zondagmiddag bespeelden zij  het Zeemansorgel in de Van Goghkerk. Helaas viel het aantal bezoekers op de zaterdag wat tegen, wellicht veroorzaakt door het slechtere weer en/of het feit dat de communicatie over de tijden helaas niet helemaal optimaal was verlopen. Maar op zondag was dat anders en hadden we een gezellige drukte in de Van Goghkerk! NĂ¡ het orgelspel werd er nog een fraaie video vertoond over de monumenten in Etten-Leur.

Jan Sjoerd van der Vaart bespeelde op beide middagen het fraaie carillon van de Van Goghkerk. Naast het orgel wordt ook een beiaard gezien als belangrijk cultureel erfgoed wat een plaats verdient in het Monumentenweekend!

We hopen volgend jaar natuurlijk weer van de partij te zijn en de samenwerking met de organisatie verder te kunnen versterken!